Hur Smart Touch

Aktiv Trening Romsås tilbyr HUR Smart Touch for våre kunder. Dette systemet er det ultimate verktøyet for å få en skreddersydd treningsplan.

HUR-Smart-Tocuh-6

Hvorfor HUR Smart Touch

Et system som utgjør en forkskjell

Følg din fremdrift

HUR systemet gir deg full oversikt over din fysiske form, og illustrerer utviklingen din digitalt ved hjelp av tall, grafer og diagrammer.

Tren smartere

Utstyret vårt har lufttrykk og berøringsskjermteknologi, slik at du enkelt kan justere utstyret som er satt opp, så vel som motstanden som brukes.

Automatisert logging

Alt HUR-utstyr opererer i en skybasert programvare som kobler all logging av trening til ett system,

Du blir aldri for gammel til å TRENE

Det er aldri for sent å begynne å trene. Tvert imot! For mange eldre vil helsegevinsten være større enn for yngre. Trening kan bremse det aldersbestemte forfallet og hjelpe deg å opprettholde dine evner til å klare dagliglivets oppgaver, noe som fører til en lettere hverdag og en bedre selvfølelse.

Ifølge en artikkel i Tidsskrift for Den norske legeforening er fysisk inaktivitet en av de viktigste risikofaktorene i eldre alder. Fordelene for eldre som trener, er mange. Fysisk aktivitet reduserer dødelighet, fedme, blodtrykk og risiko for sykdommer som lungesykdom, hjerneslag, Alzheimers, kreft, angst og skader.

Det fremmer både mental og fysisk helse, bedrer funksjonsdyktighet, balanse, kroppskontroll, fremmer glukosetoleranse og insulineffekt, og halverer risikoen for hjertesykdom og dødelighet. Dessuten er det gunstig i forebyggingen av beinskjørhet, mot leddlidelser og belastningslidelser.

Det minsker risiko for enkelte typer kreft, forebygger depresjoner, reduserer kognitiv svikt, og bedrer den generelle mestringsevnen og selvbildet.

Norske helsemyndigheter anbefaler voksne og eldre å være moderat fysisk aktive i minst 150 minutter per uke, eller utføre fysisk aktivitet med høy intensitet i minst 75 minutter per uke. Man kan selvsagt kombinere aktivitet med moderat eller høy intensitet. Aktiviteten kan også fint deles opp i bolker på for eksempel 10 minutter, dersom det gjør det enklere å oppfylle anbefalingene.

Styrketrening bør utføres minst to dager i uken eller mer. Dersom du har problemer med balanse eller bevegelighet, bør du trene styrke og balanseøvelser i tre dager i uken eller mer.

Anbefalingene fra helsemyndighetene gir et minstemål på hvor aktive vi bør være. Er man mer aktiv enn det som er anbefalt, kan det gi enda større helsegevinst.

Aldri-for-gammel-til-å-trene-5
Mindre-smerte-med-riktig-trening

Mindre smerte med riktig TRENING

Det har kanskje skjedd med deg også? Du merker at leddene er ømme og småstive? Kom i gang med veiledet trening og se hvilke resultater du kan oppnå! Plutselig er du midt i livet, med for liten tid til fysisk aktivitet og noen kilo for mye, som blir vanskeligere å kvitte seg med for hvert år. Da kan det være grunn til å følge litt ekstra nøye med om du merker at leddene dine er ømme og småstive. Med de ekstra kiloene følger nemlig ikke bare tyngre pust og mindre energi. Faren for å pådra seg artrose, Norges vanligste leddsykdom øker også betraktelig med økt vekt.

All aktivitet hjelper, men jo mer presist man trener, jo større fremgang opplever både artrosepasienter og andre med mer uspesifikke muskel- og skjelettsmerter som for eksempel fibromyalgi.

Er du ivrig etter å begynne?

Ta kontakt i dag, så finner vi sammen ut hvordan vi kan legge opp treningen best mulig for deg.